SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Länsförsäkringar Bergslagen kommer att sponsra tennis under 2020
 
Viktigt!
2020-10-22 09:41
Generella råd
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning. Torka av med desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
  • Matcher, träningsmatcher och tävlingar kan genomföras under förutsättning att de utgår från den föreskrift och de rekommendationer som myndigheten tagit fram.

Läs mer i våra Frågor och svar

Inomhusaktiviteter
  • Begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna.
  • Se till att det finns tydlig skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien.
  • Städa oftare toaletter och ytor som många tar i.
Utomhusaktiviteter

Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

Välkommen till Handboll i Vivalla
2018-08-24 02:01
Lördagen 22 september startar igen Handboll i Vivalla. Denna termin på lördagar kl. 11-00 - 12.00 i Bollhallen. Obs! en träningstid till kommer snart.
Handboll i Vivalla - Bollhallen
2018-01-11 20:00
I samarbete med ÖSK Handboll startas handboll i Vivalla. Verksamheten vänder sig till pojkar och flickor från 10 år till 14 år. Handbollen kommer att hållas på lördagar i Vivallas Ballonghallen kl. 10.30 - 12.00
Mer information kommer snart. Mer information kommer snart.
Handboll - Integrationsprojekt i Vivalla
2017-11-20 21:34
"Handboll för hjärta och gemenskap" heter projektet som startades av ÖSK Hanboll. Tanken är att barn i åldrarna 10-12 år kommer att ges en möjlighet att träna handboll i Brickebacken och Vivalla.
ÖSK Handboll gick upp i division 1 förra säsongen, men visar i och med detta projekt att man vill ta ett samhällsansvar som även går utanför handbollsplanens linjer. 
När vi diskuterade vårt visionsarbete och vad vi vill med föreningen så lyftes de här frågorna upp. Vi hade ”tjuvstartat” lite i Vivalla och fått bra erfarenhet av det. Nu kände vi att vi ville göra ännu mer när vi har chansen eftersom vi i styrelsen tycker att det är en viktig fråga, säger Jerker Lindgren som förutom att leda det här projektet också är vice ordförande i ÖSK Handboll.
Efter att ha suttit sig ner och skissat på en projektplan är riktlinjerna klara och verksamheten kommer att dra i gång om ett par veckor.
Vi tog kontakt med fritidsgårdar i områdena och det har varit ett stort intresse därifrån. Sedan har vi fått med oss svenska handbollsförbundet, Örebro kommun, fritidsförvaltningen, Örebro läns idrottsförbund och Öbo. Det gör att vi har ekonomi för att komma i gång.
Vad kan idrotten spela för roll när det gäller integrationen?
Det finns många rapporter som visar sambandet mellan idrott och integration. Frågan är viktig och det känns också som att det blir mer och mer aktuellt med åren.
Hur funkar handbollen som sport i de här sammanhangen?
Handboll är en enkel sport på många sätt. Den är inte kostnadskrävande och hallar finns det överallt. Dessutom är sporten spridd till världens alla hörn, internationella förbundet har över 200 medlemsländer. Sedan tror jag det är viktigt för alla ungdomar att prova på fler sporter. Det gäller att visa att det finns mer än bara fotboll, säger Jerker Lindgren. 
Det är inget projekt som strävar efter att värva fler medlemmar till ÖSK Handboll. Tvärtom handlar det om att etablera en självgående handbollsverksamhet på sikt. 
Nu kommer vi vara med och starta upp det här för att bygga något långsiktigt. Tanken att vi ska implementera den här verksamheten i de befintliga föreningarna i området och att de sedan kan fortsätta själva med stöd från oss. Vi har redan varit i kontakt med Brickebackens IF och Simon SK i Vivalla, säger Jerker Lindgren.
Mer informaton kommer snart på www.laget.se/simonsportklubb eller kontakta gärna oss på telefon 0737305741.
 
Huvudsponsor